Kuskusový šalát so šošovicou a farebnými paprikami
10:58Vynikajúci a tými, čo ho ochutnali ospevovaný šalát konečne uzrie svetlo sveta aj na blogu. Brutálne jednoduchá príprava. Kým kuskus odpočíva, nakrájate zeleninku a uvaríte si šošovicu. Potom už len všetko zmiešate a môžte pri vyložených nohách vychutnávať tento svieži letný šalátik :)
Na 4-5 porcií budete potrebovať:
125g celozrnného kuskusu
100g šošovice na šaláty (puy, beluga, francúzska)
3 papriky - červená, zelená, žltá
10ks cherry paradajok
100g feta syra alebo syra balkánskeho typu
2 ČL vegety bez glutamánu, nar. Solčanku (ja používam Nesoldík, je aj bez soli)
4-6 PL olivového oleja
soľ
- Kuskus vysypeme do sklenenej misy, premiešame s polovicou olivového oleja a vegetou, prípadne aj s trouchou soli.
- Zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, premiešame a zakryjeme pokrievkou alebo tanierom, aby sa kuskus sparil.
- Zatiaľ si nakrájame na drobné kocky papriky, paradajky a syr.
- Dáme variť šošovicu spolu s bobkovým listom a štipkou soli. Tieto druhy šošovice netreba vopred ani namáčať. Ale bacha pri varení, aby sa vám nerozvarila. Variť pomaly a kontrolovať, radšej nech je uvarená al dante, aby bol šalát kyprejší.
- Keď kuskus napučal a absorboval všetku tekutinu, tak ho premiešame so soľou, zvyškom oleja a šošovicou. Môžme pridať aj sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať alebo iné bylinky. Potom vmiešame aj zeleninu, rozdelíme do tanierov a po vrchu posypeme nakrájaným syrom.
Šalát z quinoi s olivami a pestom
Hŕstkový šalát s fetou
Bulgur s ružičkovým kelom a šošovicou
Cviklový šalát so šošovicou a mozzarelou
0 komentárov