Zeleninová panvička s hlivou a varenou fazuľou

23:29

Mám pre vás ďalší rýchly, jednoduchý a vegánsky recept do zbierky :) Tentokrát som využila mrazničkové zásoby hlivy, hrášku a fazuľky. Jedlo ako stvorené na ľahkú večeru. Ale kombinácií s ryžou natural alebo quinoou sa výborne hodí aj na obed.
Dnes len tak narýchlo, nestíham sa rozpisovať :)


Potrebujeme /asi na tri porcie/:

300g hlivy
2 menšie cukety
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
120g mrazeného hrášku
120g mrazenej zelenej fazuľky
200g varenej bielej fazule
-zeleninu dávam vždy od oka, toto sú také približné váhy

Cesnak a cibuľu si nakrájame nadrobno a dáme sažiť na olivový olej. Pridáme na pásiky nakrájanú hlivu, chvíľu restujeme a po chvíľke pridáme nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a necháme dusiť. Po asi 10 minútach pridáme hrášok s fazuľkou a necháme ešte pár minút dusiť. Nakoniec primiešame varenú fazuľu. Ja si varenú fazuľu vždy pripravujem v tlakovom hrnci s bobkovým listom a celým čiernym korením aj na viac dní dopredu. Konzervy používam iba v časovej tiesni. Toto jedlo je výborné aj samé na takú ľahkú večeru alebo s ryžou ako hlavné jedlo. Posypané nastrúhaným parmezánom chutí famózne. Želám dobrú chuť!


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky