Zeleninová polievka so šošovicou beluga

11:02

Dnes mám pre vás prvýkrat recept aj na polievočku. Varená bola síce už dávno, ale až teraz sa dostala na rad. A takisto má premiéru aj šošovica beluga, aj keď po uvarení sa z nej tá krásna čierna farba vytratila. Nabudúce ju musím vyskúšať upraviť nejako ináč a zamiešať do šalátu, kde svojou farbou jedlo krásne doplní a ozvláštni. Okrem vzhľadu som nevyčítala, že by bola oproti klasickej šošovici lepšia, takže kľudne použite na tento recept aj klasickú našu šošovicu. Ja len rada experimentujem :)



Potrebujeme /na 4 porcie/:

3 väčšie mrkvy
1 petržlen
3 stopky stopkového zeleru
2 stredné zemiaky
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 hrnčeka šošovice beluga
2PL olivového oleja
1PL masla
1/2ČL kurkumy
štipka mletého koriandru
soľ a solčanka podľa chuti

Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno a na olivovom oleji s kúskom masla necháme chvíľu na miernom ohni smažiť. Potom pridáme na kolieska nakrájanú a očistenú mrkvu, petržlen a stopkový zeler. Posypeme kurkumou a koriandrom a necháme pár minút orestovať, potom zalejeme vodou alebo vývarom a dochutíme soľou a solčankou. Varíme asi polhodinku, potom pridáme pol hrnčeka premytej šošovice (netreba na noc namáčať), o trochu neskôr pridáme aj zemiaky a varíme, až kým nie je všetko mäkké. Želám dobrú chuť!

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky