Pohánková granola
12:08
Granola nám doma veľmi chutí a pridávame ju takmer ku každému sladkému jedlu, či už do smoothie, jogurtu, zmrzliny alebo raňajkovej kaše. Veľmi ma baví vymýšľať stále nové a nové kombinácie chutí a surovín. Tentokrát som použila pohánku, hrozienka, mandle a amarantové vločky a musím povedať, že kombinácia sa vydarila na výbornú :)
A vyskúšajte túto granolu napríklad s takýmto smoothie, ako ja:
posypeme kokosom, chia semiačkami a granolou, na ktorú nájdete recept pod obrázkom.
180g pohánky
3 PL kokosového oleja
3PL medu
1/2 hrnčeka amarantových vločiek
2-4 lyžice ovsených vločiek (záleží od hustoty zmesi)
100g mandlí
100g sušených hrozienok
1 ČL cejlónskej škorice
Pohánku si namočíme cez noc do vody, potom ju scedíme. Treba ju nechať poriadne odtiecť, lebo po namočení bude púšťať sliz. Dáme ju do hrnca a na miernom plameni primiešame kokosový olej a med, aby sa trochu rozpustili a lepšie s pohánkou premiešali. Postupne popridávame všetky ostatné suroviny. Ak sa nám zdá zmes ešte riedka, pridáme väčšie množstvá vločiek. Zmes by nemala byť riedka ani príliš hustá. Mala by sa trošku mrviť pri premiestnení na plech. Toto množstvo vám vyjde na dva plechy. Netreba si dávať na plech veľké množstvo zmesi, lebo potom sa vám poriadne nepresuší a neschrumkavie. Potom už dáme len piecť do rúry vyhriatej na 160 ºC približne na 30 minút. Želám dobrú chuť!
0 komentárov