Šalát z fazuľových luskov a nových zemiakov

9:04

Prednedávnom sme kúpili zelené fazuľové lusky (keby mi chcel niekto také poskytnúť zo záhradky, tak sa nebudem brániť:) a tak som z nich na večeru pripravila tento rýchly a nenáročný recept. Použila som vynikajúce nové zemiačiky, domáce vajíčka a pesto ešte z talianskych zásob z dovolenky. A vynikajúca ľahká večera bola na svete.
Fazuľové lusky sú perfektné aj ako prílohu k mäsu. Jednoducho ich iba orestujte na olivovom oleji s nadrobno nakrájaným cesnakom alebo na pár minút uvarte v osolenej vode. Teraz je sezóna, tak to treba využiť.


Na 2 porcie potrebujeme:

200g zelených fazuľových luskov
10 ks drobných nových zemiakov
4 vajcia
3 strúčiky cesnaku
4 ČL bazalkového pesta
2 PL extra panenského olivového oleja na podávanie
2 PL olivového oleja na restovanie

Vajíčka uvaríme natvrdo. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka v osolenej vode. Cesnak si nakrájame nadrobno a dáme restovať na olivový olej. Po minútke pridáme fazuľové lusky, osolíme a dochutíme bylinkovou soľou. Restujeme asi 12-15 minút, potom odstavíme. Uvarené zemiaky prekrojíme na polovice, premiešame spolu s fazuľovými luskami, pestom a olivovým olejom. Naberieme na taniere a na vrch položíme olúpané a prekrojené vajíčka. Dobrú chuť prajem!



You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky