Ricottové lievance s jahodovou marmeládou a chia semiačkami

13:42

Mám veľmi rada rána. A mám ich rada hlavne preto, že sa vždy teším na raňajky. Raňajky sú pre mňa najobľúbenejšie jedlo dňa. Vždy pri nich popustím uzdu fantázií a veľmi rada experimentujem. Naradšej na raňajky pripravujem kaše alebo smoothie. A keď je ráno viacej času, veľmi rada robievam lievance na rôzne spôsoby. Snažím sa, aby bolo v lievancoch podľa možnosti čo najmenej múky a keď múka, tak bezlepková. Tieto nie sú výnimkou, sú v nich len 3 polievkové lyžice bezlepkovej pohánkovej múky. Cesto krásne držalo tvar a neroztekalo sa, ako sa niekedypri lievancoch zvykne (teda aspoň mne). Chutili fakt špičkovo. Musíte ich rozhodne vyskúšať aj vy!


Na 3 porcie potrebujete:

Na lievance
250g ricotty
3 PL pohánková múka
3 vajcia
1 PL medu
1 ČL vínneho kameňa
1/2 hrnčeka nakrájaných jahôd
 hrsť čučoriedok
štipka soli
kokosový olej na smaženie

Na marmeládu
1 hrnček jahôd
2 PL domáceho jahodového lekváru
1 PL chia semiačok

V miske spolu rozmixujeme ponorným mixérom ricottu, vajcia a med. Potom primiešame sypké suroviny a nakoniec vsypeme nakrájané jahody a čučoriedky. Necháme 10 minút odležať. Zatiaľ si pripravíme jahodovú marmeládu: Do hrnca nasypeme celé jahody a dáme hriať na slabý plameň. Jahody popučíme pučidlom na zemiaky, pridáme lekvár, necháme na 2 minútky prehriať a odstavíme.
Lievance usmažíme na kokosovom oleji. Podávame preliate jahodovou marmeládou a čerstvými jahodami. Dobrú chuť!

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky