Teľacie soté s koreňovou zeleninou a bulgurom
13:09Konečne tu mám recept aj pre mäsožrútov a navyše taký šikovný, všetko z jedného hrnca. Najprv sa udusí mäsko spolu so zeleninou a potom sa pridá bulgur a nechánapučať. Rýchle, jednoduché a vynikajúce.
Ešte sa k tomu žiada nejaký čertvý šalátik a máte nedeľný obed ako lusk :)
Na 4 porcie budete potrebovať:
1 cibuľa nakrájaná na drobno
250g šampiňónov nakrájaného na kocky
2 mrkvy nakrájané na kocky
1 petržlen nakrájaný a kocky
1/4 zeleru nakrájaný na kocky
3 strúčiky cesnaku
300-500g chudého teľacieho mäsa nakrájaného na menšie kocky
2 PL paradajkového pretlaku
1 hrnček celozrnného bulguru
2 PL olivového oleja
1 ČL mletej sladkej papriky
2 ČL soli
1/2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia
hrsť čerstvej petržlenovej vňate na servírovanie
- Do stredne veľkého hrnca dáme zohriať olivový olej a opečieme na ňom do sklovita cibuľu.
- Po chvíľke pridáme teľacie mäsko a restujeme asi 15 minút, kým nepustí šťavu.
- Potom vsypeme aj zeleninu spolu so šampiónmi a restujeme ďalších 10 minút. Potom vmiešame paradajkový pretlak a všetky koreniny a podlejeme troškou vody.
- Hrniec prikryjeme pokrievkou, stíšime plameň na minimum a dusíme kým mäso úplne nezmäkne.
- Keď je mäso mäkké, tak pridáme 1 hrnček bulguru a približne 2 hrnčeky. Necháme 2-4 minútky prejsť varom, odstavíme a prikryjeme pokrievkou.
- Keď bulgur napučí a vstrebe takmer všetku tekutinu, tak máte hotovo :)
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, prípadne posypané parmezánom.
1 komentárov
S bulgurom pridavama aj vodu? Zdá sa v texte chýba slovo.
OdpovedaťOdstrániť