Batátové placky s pečenou červenou kapustou
12:30Tak tento recept bol pre mňa totálnym prekvapením a dokonalým gastronomickým zážitkom. Nerada sa chválim, ale dnes musím. Placky boli pastvou pre oko aj žalúdok. Vynikajúca exotická kombinácia chutí v plackách bola neopísateľná. Tahini dresing jedlu dodal ten správny šmrnc a šťavnatosť. A neviem sa dočkať, keď si znova pripravím ako prílohu túto pečenú kapustu, ale najbližšie k nejakému dobrému mäsku.
Tak čo, už sa vám zbiehajú slinky?
Na 4 porcie /12 placiek/ budete potrebovať:
1 veľký batát
1 vajce
1/4 hrnčeka čiernej quinoi
1/4 hrnčeka amarantu
1 červená cibuľa nakrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku
5 PL jemných ovsených vločiek
1 PL paradajkového pretlaku
1 PL tahini
štava z polky citróna
koreniny: kurkuma, rímska rasca, sušený koriander, mleté čierne korenie, kajanské korenie
soľ
hrsť čerstvého koriandru alebo petržlenovej vňate
na pečenú kapustu
1/2 hlávky červenej kapusty nakrájanej na kusy
2 PL olivového oleja
koreniny: rasca, chilly
soľ
na dresing
2 ČL tahini
2 ČL tamari
1/2 ČL miso pasty
2 PL olivového oleja
šťava z druhej polky citróna
- Batát pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- Quinou s amarantom premyjeme cez husté sitko a dáme variť spolu s 1 hrnčekom vody.
- Zatiaľ si dáme piecť kapustu: plech vystelieme papierom na pečenie, vsypeme kapustu a premiešame ju s koreninami a olejom. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.
- Uvarený zemiak popučíme pučidlom na zemiaky, zmiešame so všetkými ostatnými surovinami a necháme pár minút odležať.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme lyžicou placky. Dáme piecť do rúry na 30 minút, pečieme tiež pri 180 stupňoch.
- Medzitým si pripravíme dresing: všetky suroviny spolu vymiešame metličkou.
- Potom už len naservírujeme na pečenú kapustu placky a polejeme dresingom. Papáme hned, kým je ešte teplé.
Cuketovo mrkvové placky s cheddarom
Cuketové placky s červenou šošovicou
0 komentárov