Brokolicové vafiny s cheddarom
12:04V poslednom čase ma veľmi baví vymýšľať paleo jedlá s nízkym obsahom sacharidov a vysokým obsahom tukov. Tuky totiž už dávno nie sú tým strašiakom, za ktorého boli považované desiatky rokov. Vôbec sa nemusíte báť, že z tukov priberiete pokiaľ ich viete správne kombinovať. Tuky treba kombinovať predovšetkým so zeleninou, či už je to mäso, vajcia, syry a pod. Samozrejme nie sú tuky ako tuky, treba si vyberať tie správne. Keď budem mať viac času, skúsim sa na túto tému rozpísať na dlhšie, prípadne doplním tento článok.
Na 12 ks vafín budete potrebovať:
1 menšiu brokolicu
200g strúhaného cheddaru
5-6 vajec
1 PL olivového oleja + na vymastenie plechu
1 ČL sušený cesnak
soľ
mleté čierne korenie
- Brokolicu očistíme, zbavíme hrubbších hlúbov a nakrájame nakrájame na väčšie kusy. Potom ju v robote rozmixujeme na drobno, nie však na kašu - musí to byť taká brokolicová "ryža".
- V mise premiešame brokolicu so syrom, olejom, cesnakom a soľou.
- Pripravenou zmesou plníme vymastený plech na mafiny a pozatláčame lyžicou.
- Vrch každej vafiny zalejeme rozšlahaným vajíčkom až po okraj.
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút.
- Podávame s čerstvým šalátikom.
0 komentárov