Cícerový paprikáš

11:45

Cícerový paprikáš je extra jednoduchý a rýchly na prípravu, presne taký aké varím najradšej. Môj milý ho zbožňuje a varím ho pomerne často. Pri varení používam na dochutenie zmes Arménska adžika, ktorá obsahuje papriku, koriander, majoránku, bazalku, saturejku, bobkový list, cesnak a chilli /zoženiete tu alebo vo ZV vo Veveričke/, dodáva paprikášu zaujímavú exotickú chuť. Ale výborný je aj keď ho dochutíte klasicky sladkou červenou paprikou, soľou a štipkou chilli.




Na dve porcie budete potrebovať:

2 konzervy cíceru /alebo 1 a pol hrnčeka vareného/
200g šampiňónov nakrájaných na plátky
250ml ovsenej smotany /alebo smotany na varenie/
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
1 PL špaldovej celozrnnej múky
1 ČL sladkej papriky
1 PL olivového oleja
štipka kajanského korenia
soľ

  • V hlbšej nepriľnavej panvici zohrejeme olivový olej a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme aj cesnak a ešte minútku restujeme.
  • Vmiešame šampiňóny, osolíme ich a pár minút restujeme.
  • Potom vsypeme červenú papriku, prípadne ostatné koreniny a podlejeme smotanou. 
  • Vmiešame aj uvarený cícer a smotanu necháme pomaly priviesť k varu. 
  • Ak treba, na zahustenie použijeme špaldovú múku a ešte asi 10 minút povaríme na miernom plameni.
  • Podávame s varenou ryžou natural.
Vyskúšajte aj iné recepty s cícerom:

 Tekvicovo cícerové kari
 Hŕstkový šalát s fetou
 Baklažánová polievka s cícerom
 Shakshuka s baklažánom a cícerom
 Cícer so šampiňónmi v paradajkovej omáčke

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky