Cícerový paprikáš
11:45Cícerový paprikáš je extra jednoduchý a rýchly na prípravu, presne taký aké varím najradšej. Môj milý ho zbožňuje a varím ho pomerne často. Pri varení používam na dochutenie zmes Arménska adžika, ktorá obsahuje papriku, koriander, majoránku, bazalku, saturejku, bobkový list, cesnak a chilli /zoženiete tu alebo vo ZV vo Veveričke/, dodáva paprikášu zaujímavú exotickú chuť. Ale výborný je aj keď ho dochutíte klasicky sladkou červenou paprikou, soľou a štipkou chilli.
Na dve porcie budete potrebovať:
2 konzervy cíceru /alebo 1 a pol hrnčeka vareného/
200g šampiňónov nakrájaných na plátky
250ml ovsenej smotany /alebo smotany na varenie/
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
1 PL špaldovej celozrnnej múky
1 ČL sladkej papriky
1 PL olivového oleja
štipka kajanského korenia
soľ
- V hlbšej nepriľnavej panvici zohrejeme olivový olej a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme aj cesnak a ešte minútku restujeme.
- Vmiešame šampiňóny, osolíme ich a pár minút restujeme.
- Potom vsypeme červenú papriku, prípadne ostatné koreniny a podlejeme smotanou.
- Vmiešame aj uvarený cícer a smotanu necháme pomaly priviesť k varu.
- Ak treba, na zahustenie použijeme špaldovú múku a ešte asi 10 minút povaríme na miernom plameni.
- Podávame s varenou ryžou natural.
Tekvicovo cícerové kari
Hŕstkový šalát s fetou
Baklažánová polievka s cícerom
Shakshuka s baklažánom a cícerom
Cícer so šampiňónmi v paradajkovej omáčke
0 komentárov