Zemiaky so šošovicou a duseným šenátom

12:55

Tento recept som mala v hlave už veľmi dlho, no dostala som sa k nemu až teraz. Vždy totiž bolo treba domíňať nejakú inú zeleninu alebo som nezohnala špenát a bez neho by to nebolo ono. Ani farebne, ani chuťovo. Toto vynikajúce jedlo je vlastne exotickejšou a omnoho výživnejšou obdobou granadýru. Chuťovo úplne geniálne, tie koreniny fakt urobia svoje. A podľa mňa dokonalé vegetariánske jedlo. Už sa teším, keď ho uvarím znova.


Na 2 porcie budete potrebovať:

4 stredne veľké zemiaky
1/3 hrnčeka šošovice beluga (dopredu namočenej aspoň na pár hodín)
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
150g šampiňónov nakrájaných na plátky
100g baby špenátu
koreniny: červená paprika, rímska rasca, mletý koriander, kurkuma, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy
soľ
1 ČL masla ghee

  • Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode al dante.
  • Šošovicu  tiež uvaríme domäkka spolu s bobkovým listom a štipkou soli.
  • Do hlbokej panvice si zatiaľ dáme zohriať maslo ghee a speníme na ňom cibuľku. Po chvíľke pridáme aj cesnak. Ešte minútku restujeme, potom vmiešame aj šampiňóny.
  • Na šampiňóny nasypeme všetky koreniny spolu so soľou. Vďaka soli pustia šťavu a budú mäkšie.
  • Asi po 10 minútach vmiešame do panvice aj zemiaky, šošovicu a špenát.
  • Miešame, kým sa špenát nesparí. Potom odstavíme.
  • Podávame len tak samostatne, prípadne s varenou quinoou.


Vyskúšajte aj iné recepty:

 Dusené batáty so špenátom a šošovicou
Cviklový šalát so šošovicou a mozzarelou










Teplý kapustový šalát s pohánkou a kozím syrom

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky