Zemiaky so šošovicou a duseným šenátom
12:55Tento recept som mala v hlave už veľmi dlho, no dostala som sa k nemu až teraz. Vždy totiž bolo treba domíňať nejakú inú zeleninu alebo som nezohnala špenát a bez neho by to nebolo ono. Ani farebne, ani chuťovo. Toto vynikajúce jedlo je vlastne exotickejšou a omnoho výživnejšou obdobou granadýru. Chuťovo úplne geniálne, tie koreniny fakt urobia svoje. A podľa mňa dokonalé vegetariánske jedlo. Už sa teším, keď ho uvarím znova.
Na 2 porcie budete potrebovať:
4 stredne veľké zemiaky
1/3 hrnčeka šošovice beluga (dopredu namočenej aspoň na pár hodín)
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
150g šampiňónov nakrájaných na plátky
100g baby špenátu
koreniny: červená paprika, rímska rasca, mletý koriander, kurkuma, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy
soľ
1 ČL masla ghee
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode al dante.
- Šošovicu tiež uvaríme domäkka spolu s bobkovým listom a štipkou soli.
- Do hlbokej panvice si zatiaľ dáme zohriať maslo ghee a speníme na ňom cibuľku. Po chvíľke pridáme aj cesnak. Ešte minútku restujeme, potom vmiešame aj šampiňóny.
- Na šampiňóny nasypeme všetky koreniny spolu so soľou. Vďaka soli pustia šťavu a budú mäkšie.
- Asi po 10 minútach vmiešame do panvice aj zemiaky, šošovicu a špenát.
- Miešame, kým sa špenát nesparí. Potom odstavíme.
- Podávame len tak samostatne, prípadne s varenou quinoou.
Vyskúšajte aj iné recepty:
Dusené batáty so špenátom a šošovicou
Cviklový šalát so šošovicou a mozzarelou
Teplý kapustový šalát s pohánkou a kozím syrom
0 komentárov