Paleo tvarohové lievance
12:18Lievance a neďeľné ráno, to je dokonalá kombinácia. Ja lievance milujem, ale priznám sa, že ich nepripravujem veľmi rada. Na môj vkus je s nimi priveľa roboty. Napriek tomu sa občas premôžem a výsledok vždy stojí za to :)
Tentokrát som si vymyslela paleo recept bez použitia klasickej múky. V lievancoch nie sú okrem medu a jablka žiadne sacharidy. S cestom sa pracovalo dobre, aj keď pri otáčaní lievancov bolo treba dávať väčší pozor.
Na 8-10ks lievancov budete potrebovať:
250g plnotučného hrudkového tvarohu
4 vajcia
1 jablko nahrubo postrúhané
5 PL kokosovej múky
1/2 ČL škorice
1 PL medu
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL vínneho kameňa
kokosový olej na opekanie
Na čučoriedkovú konfitúru:
300g mrazených čučoriedok
2 ČL chia semiačok
1 ČL mletého zázvoru
šťava z polky citróna
2 PL kokosového cukru
2 ČL kukuričného škrobu
- V miske vymiešame pomocou ponorného mixéra s metličkou vajcia s tvarohom, medom a citrónovou šťavou.
- Do zmesi pridáme strúhané jablko a všetky ostatné suché suroviny. Poriadne premiešame a necháme pár minút postáť.
- Zatiaľ si dáme do hrnca prepláchnuté čučoriedky, vsypeme cukor a zázvor. Podlejeme asi 0,5 dcl vody a vmiešame aj chia semiačka.
- Čučoriedky zčasti popučíme a na miernom ohni necháme prehriať. Keď začne konfitúra bublať, pridáme škrob, poriadne premiešame. Necháme prevrieť a odstavíme.
- Do nepriľnavej panvice dáme kokosový olej a opečieme na ňom lievance z oboch strán do zlatista. Trvá to tak 1-2 minúty z každej strany.
- Podávame preliate čučoriedkovou konfitúrou a nakrájaným jabĺčkom.
Ak máte radi lievance, vyskúšajte aj ďalšie recepty:
Riccotové lievance s jahodovou marmeládou
Bezlepkové tekvicové lievance s banánovo-pohánkovým krémom
Pšenovo amarantový nákyp s makom a ovocím
0 komentárov