Šošovica s hlivou na indický spôsob
10:26Minulý týždeň sme boli v Nitre v perfektnej indickej reštike a mňa tá kuchyňa tak očarila, že som hneď začala vymýšľať a googliť recepty. Nešlo mi do hlavy, ako to oni robia, že majú takú vynikajúcu hustú omáčku. A potom ma napadlo: Zeleninu a cibuľu nenakrájam, ale rozmixujem a budem mať hustú omáčku plnú chuti. Výsledok bol úplne geniálny, fakt stojí za to vyskúšať. Navyše jedlo úplne za facku a mali sme obed skoro na 3 dni. Ako prílohu som uvarila pšeno, lebo ryža sa minula :P Ale ak chcete fungl indickú prílohu, tak si k tomu pripravte tradičný indický chlieb naan. Ja som si naň zatiaľ ešte netrúfla, ale jedného pekného dňa sa určite odhodlám.
Na 4 porcie budete potrebovať:
200g hlivy
1 hrnček šošovice
1 cibuľa
1 petržlen
2 stonky stopkového zeleru
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
koreniny: kajanské korenie, garam masala, kurkuma, rímska rasca, koriander,
sušený zázvor, čerstvo mleté čierne korenie, 3 ks bobkového listu
morská soľ
1 ČL ghee masla
- Maslo dáme do stredne veľkého nepriľnavého hrnca a orestujeme na ňom nakrájanú hlivu.
- Medzitým si rizmixujeme cibuľu s petržlenom a zelerom na hustú kašu.
- Vmiešame k hlive a a ešte pár minút restujeme.
- Potom vlejeme paradajky, pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny, soľ a šošovicu. Ak je zmes príliš hustá, tak prilejeme trochu vody.
- Poriadne premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni variť, kým šošovica nie je mäkká.
- Podávame s varenou ryžou alebo chlebom naan.
Vyskúšajte aj tieto recepty:
Dusené batáty so špenátom a šošovicou
Pohánkový dhal s mrkvou a hráškom
Cícer so šampiňónmi v paradajkovej omáčke
0 komentárov