Takisto ako klasická ovsená kaša je aj tá pečená veľmi variabilná a dá sa pripraviť na milión spôsobov. Základom sú vločky, k tomu pridáme nejaké ovocie, orechy a čokoľvek čo nás napadne napríklad kakao, kokos, čokokúsky, sušené ovko, pridáme nejaké sladidlo trochu kypriaceho prášku a zalejeme mliekom rozmiešaným s vajíčkom. A dá sa kombinovať a obmieňať do zbláznenia. Ja si najbližšie robím zálusk na banánovo-čokoškovú príchuť.
A akú si spravíte vy?
Na 3-4 porcie budete potrebovať:
suché suroviny
1 a 1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek
1/2 hrnčeka mletého maku
1 hrnček nasekaných vlašských orechov
1 ČL škorice
1/2 ČL jedlej sódy
2 PL goji alebo sušených hrozienok
štipka soli
2 jablká
mokré suroviny
1-2 PL med (podľa toho ako máte radi sladké)
1 a 1/2 hrnčeka mlieka
2 vajcia
- Suché prísady spolu v miske premiešame.
- Jedno jablko nakrájame na plátky a poukladáme na spodok zapekacej misy. Vysypeme naň polku suchých surovín.
- Druhé jablko narájame na drobnejšie, navrstvíme do zapekacej misy a vysypeme zvyšok suchých prísad.
- V miske vymiešame mlieko, vajcia, kokosový olej a med a vylejeme do zapekacej misy.
- Zľahka premiešame a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 30 minút.
- Podávame s bielym jogurtom poliate troškou medu.
Vyskúšajte aj tento recept na zapekanú kašu:
Pečená ovsená kaša s čučoriedkami a banánom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára